OVER HET ROOSENDAAL FESTIVAL

Welkom bij #roosendaalfestival

#roosendaalfestival is hét festival voor Roosendaal en omstreken, maar dan online. Geniet thuis op de bank van muziek, cabaret, een quiz en nog veel meer.

Agenda

25 dagen lang, van 24 december t/m 17 januari 2021, programmeert #roosendaalfestival zo’n 50 acts. Het is een programma voor jong en oud en met aanbod uit verschillende disciplines. Er zit altijd iets tussen wat jij leuk vindt. Bekijk de agenda met alle activiteiten.

Gratis toegankelijk

Het complete aanbod wordt gratis beschikbaar gesteld. Je kunt tussen 24 december en 18 januari onbeperkt kijken en terugkijken. Wil jij je favoriete gezelschap of artiest een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd? Laat een donatie achter via de speciale donatieknop die je kunt vinden bij de meeste programmaonderdelen.

Samenwerking

#roosendaalfestival is het resultaat van een nauwe samenwerking van de culturele instellingen en amateurverenigingen uit Roosendaal. Het is een manier om inwoners van Roosendaal te bedanken voor alle steun in het verleden en nu, in deze bijzondere tijden. Zie het als een cadeau aan de stad, om dit bijzondere jaar toch nog feestelijk en cultureel af te sluiten. Een feestje dus, maar dan verantwoord thuis!

Het programma van #roosendaalfestival wordt verzorgd door:

4XM Workshops, Amy Knobel, Anneke van Giersbergen, Back to the Country, Berber Dietvorst, Björn van der Doelen, Bongloard, CC-Educatie, Corpo Maquina, Crazy Little Things, CultuurCompaan, David Heijmans, De Effenaar, De VertelSter, De Vrouwen van Wanten, Drie Maal Plankenkoorts, EELT Theatercollectief, Erfgoed Brabant, Gebouw-T, Gomer Pyle, Harmonie en Malletkorps Oranje, Het Dansatelier, Het Zuidelijk Toneel, Jan Rot, Jazz750, JONG!, Kim Wilde, La Sooph, Liza Weald, MBO DANS, Michelle David & The Gospel Sessions, Muziekvereniging Roosendaal, Parkstad Limburg Theaters, Powerized, Qoqo, Roosendaal Danst!, Sanne Verbogt, Sebas & Wes, Sena Performers European Guitar Award, SNENS, Stichting Social Klus, Studio Sisa, Theater van de Klucht, Theaterwerkplaats Tiuri, Tongerlohuys, Trio Particolare, Verbraak & van Bijnen en Waylon.

#roosendaalfestival is een initiatief van CultuurCompaan

CultuurCompaan brengt vraag en aanbod samen op het gebied van cultuureducatie en -participatie. Door het aanbieden van culturele activiteiten kunnen kinderen, jongeren en volwassenen uit de gemeente Roosendaal op allerlei manieren meedoen aan of genieten van cultuureducatie en -participatie.

www.cultuurcompaan.nl

#roosendaalfestival wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Kring Roosendaal

Theater De Kring maakt van elke gelegenheid een unieke beleving in de magische sfeer van het theater. Het Roosendaalse theater verbindt mensen door middel van cultuur en ontspanning in een gastvrije omgeving.

www.dekringroosendaal.nl

Erfgoedcentrum Tongerlohuys

In het Tongerlohuys wordt het Verhaal van Roosendaal verteld; vijf iconen nemen de bezoeker mee door de plaatselijke geschiedenis. Naast deze vaste tentoonstelling zijn er in het erfgoedcentrum geregeld wisseltentoontstellingen en worden diverse activiteiten georganiseerd die te maken hebben met erfgoed. Mensen die meer willen weten over de Roosendaalse historie kunnen terecht bij het Historisch Informatie Punt.

www.tongerlohuys.nl

Gemeente Roosendaal

De gemeente juicht dit initiatief toe en ondersteunt dit. Net als de organiserende partijen wil de gemeente mogelijk maken dat kunst en cultuur voor alle inwoners van Roosendaal bereikbaar zijn.

Copyright Delta, Effenaar, 1418 Allround Media en Headcandy

Thesessions.stream is hét livestream platform ontwikkeld door Effenaar en Dynamo in samenwerking met Copyright Delta, 1418 Allround Media en Headcandy. Vanaf begin maart vonden hier ruim 160 livestreams plaats en nog altijd zenden ze wekelijks live sessies uit. Op deze portal kun je live meegenieten van concerten en heerlijk struinen door het digitale livestream archief; van indie tot hiphop en van singer-songwriter tot black-metal.

#eindhovenfestival

#roosendaalfestival is gebaseerd op en geïnspireerd door #eindhovenfestival.

Tips

#roosendaalfestival is lang niet het enige evenement dat in deze bijzondere coronatijd wordt geïnitieerd. Neem ook eens een kijkje bij deze organisaties en initiatieven:

WijZijn Roosendaal heeft een winterprogramma samengesteld en organiseert, waar dat kan, van december t/m maart allerlei activiteiten in wijken en dorpen.

Ietstedoen met tips en activiteiten voor jongeren; een initiatief van Jongerenwerk Roosendaal

Bibliotheek West-Brabant, de online bibliotheek en de AfhaalBieb.